Project omschrijving

Weekend-wedding: Bohemian chic in zonnig Portugal

Huwelijksceremonie | Buiten | Trouwen in Portugal | Huwelijk Tim en Chloë | Wedding en Planning

Weekend-wedding: Bohemian chic in zonnig Portugal. Je droomt van heerlijk trouwen in de zon. Een weekend lekker weg met je allerliefste mensen, een ontspannen bohemian chic wedding in het fijne Portugal.  Een heel weekend weg met het bruidspaar en hun gasten. Maar wat hebben wij en zij ervan genoten!

The day before…

Alle gasten kwamen aan op Faro. Daar stonden busjes klaar om iedereen naar de trouwlocatie te brengen. Op de spetterende poolparty heette het bruidspaar iedereen welkom. Corona leek even weg uit ons leven; hoe heerlijk was dat. De DJ stond aan de rand van het zwembad te draaien, achter de BBQ draaide een chef aan de spiezen en de favoriete drankjes van het bruidspaar Corona & Aperol Spitz werden volop geschonken. De sfeer zat er goed in. Na een kleine siësta stond er een schitterend gestylde dinertafel klaar voor het welkomstdiner. De bruid had uitgesproken wensen over de glazen, het servies en het bestek, en ook dat is gelukt in Portugal. Onder de muzikale klanken van Mel Seme kwam iedereen aan tafel. Meerdere familieleden hielden mooie, warme en emotionele speeches. Er werd hier en daar een traantje weggepinkt; niet alleen bij het bruidspaar, maar ook bij de gasten. Na het diner werd het bruidspaar verrast met een optreden van Ronnie Flex onder de sterrenhemel. Nog even nagenieten met een laatste drankje.

De huwelijksdag…

Iedereen kon lekker rustig opstarten. Met een zalige kop koffie in de hand genieten van het uitzicht over de vallei, luieren aan de rand van het zwembad, lang ontbijten of je lekker nog even omdraaien. Het team van visagisten en haarstylisten was al vroeg in de weer om alle dames te verwennen. De ceremonie vindt plaats op het gazon naast het meertje. De zon laat zich zien tijdens de soundcheck van Guus Meeuwis.

Na een lekkere lichte lunch op het terras, nemen wij de gasten mee naar de ceremonie, waar ze plaatsnemen met een waaier en een flesje water. Trouwambtenaar Johnny de Mol staat klaar om het bruidspaar welkom te heten. De moeder van de bruidegom neemt plaats aan het begin van de witte loper om haar zoon op te wachten. Er klinkt gehinnik en terwijl iedereen het liedje ‘A Horse with no name’ hoort, komt uit de struiken de “prins op het witte paard” aangelopen. Hij stijgt af en loopt samen met z’n moeder over de loper naar voren. Er valt een stilte en dan het stemgeluid van James Morrison met het nummer ‘I won’t let you go’. Aan de arm van haar vader loopt de bruid de ceremonie in. Johnny heet iedereen welkom en neemt een momentje om stil te staan bij dierbaren die niet aanwezig kunnen zijn en Guus zingt “dat komt door jou”, terwijl het bruidspaar de kaarsen aansteekt. Johnny vertelt mooie, warme en grappige anekdotes van en over de bruid en bruidegom, waarna ze heel dapper en lief zelf hun vows uitspreken. Dan is het tijd voor het ja-woord en de kus. De ringen worden gebracht door hun zoontje. Tijdens het tekenen klinkt ‘Jij bent de liefde’ en een vingerafdruk van hun zoontje bezegelt het huwelijk. Johnny sluit de ceremonie met de mededeling dat het tijd is om het glas te heffen.

Op het terras horen wij al de muziek van Mel Seme en de gasten toosten op het geluk en gezondheid van het bruidspaar. Er werd al volop gedanst onder de Portugese zon voordat iedereen kon genieten van een kleine siësta. Het huwelijksdiner was op het terras met uitzicht over de vallei, aan ronde tafels met opnieuw speciaal gekozen servies en glazen. De vaders hielden allebei een hartverwarmende, humorvolle en lieve speech aan het bruidspaar. Tegen het einde van het diner pakte Guus de microfoon. De witte servetten zwaaiden door de lucht; een vrolijk miniconcert met een Brabants tintje. De DJ staat klaar achter de booth om het feestje over te nemen, maar de stoet met het bruidspaar maakt nog een tussenstop voor een lekker ijsje. Op het gebouw wordt de film geprojecteerd die de afgelopen dagen opgenomen is en ziet iedereen het huwelijk tot nu toe in vogelvlucht voorbijkomen. Terwijl de laatste beelden de revue passeren, start de DJ en als vanzelf gaat iedereen richting het feest. De feestvreugde wordt nog groter als Jan Smit komt optreden en wat wordt er enthousiast meegefeest! Het is nog lang onrustig in het Farmhouse.

The day after…

De zon staat al fris aan de hemel als iedereen langzaam wakker wordt. Het ontbijt is op het terras, waar de gasten nu genieten van het uitzicht op de vallei in het ochtendlicht. Met een heerlijke lunch aan het strand wordt het weekend afgesloten. Alle gasten dragen gympen met het logo van het bruidspaar en een rosé hartje met de tekst Better Together. Na een laatste toost is het echt tijd om afscheid te nemen. Wat een onvergetelijke belevenis was het!

Er komt rook uit de stappenteller van de weddingplanner, maar het was het helemaal waard. Een stralend bruidspaar en dolgelukkige gasten hebben een fantastisch Bohemian chic in het zonnig Portugal weekend beleefd!

Met dank aan

Fotograaf: Donja Scholten
Locatie: Vila Monte Farm House 
Styling: Tudo é Festa
Stationary: Lenneke Ontwerpt
Techniek: West Sound & Light