Project omschrijving

Trouwen in België, Trouwen op je 'eigen" kasteel, Trouwen in het buitenland, wedding en planning, Weddingplanner

Joël en Julie wilden een droombruiloft op een bijzondere locatie, waar ze konden feesten tot in de vroege uurtjes én overnachten.

In Frankrijk stopt het feest niet rond middernacht – zoals vaak bij nederlandse bruiloften -, dan begint het pas! Verder wilden ze een informele sfeer, geen strak programma, geen receptie en de champagne moest rijkelijk vloeien. Uiteraard moest er bij de huwelijksvoltrekking rekening gehouden worden met de verschillende nationaliteiten van de gasten.De volgende dag wilden ze het feest afsluiten met een brunch. Daarnaast moesten we voor alle gasten de overnachting regelen en voor de franse gasten vervoer naar België. We hebben veel tijd gestoken in het vinden van de juiste locatie. We besloten dat een locatie in België met meest geschikt zou zijn, vanwege de ligging halver- wege Nederland en Frankrijk. Uiteindelijk werd het een kasteeltje met een oprijlaan van ander- halve kilometer die meteen de toon zette. Het bruidspaar kon daar ook overnachten met familie en naaste vrienden, voor de overige gasten boekten we een hotel in de buurt.

Het bruidspaar en naaste familie waren de avond ervoor al aangekomen. Tijdens een avond vullend diner waren er al mooie speeches en genoot iedereen van het heerlijke diner en de passende wijnen. De locatie was romantisch aangekleed met duizend champagnekleurige rozen en overal kaarsen. ’s ochtends was het bruidspaar erg relaxed. Tijdens de visigie en haarstyling van de bruid en haar vriendinnen werd er al een flesje champagne ontkurkt. Trouwambtenaar  Jelle Kuiper verzorgde de ceremonie. In plaats van steeds hetzelfde in het nederlands en frans te zeggen, combineerde hij beide talen en maakte er zo een erg leuke huwelijks- voltrekking van. Een trio uit Parijs verzorgde de muziek tijdens de ceremonie en cocktailparty daarna. ’s avonds was er een diner-dansant. We hadden de bruidstaart verschoven naar het dessert, wat een verrassende afsluiting van het diner was. Er werd gedanst van ‘s middags tot diep in de nacht en de volgende dag organi- seerden we de brunch in een fantastisch park in het centrum van Brussel.

fotocredits | Pure Picture