Een weddingplanner zoeken?!  Waar moet je nu eigenlijk op letten?

Wanneer jullie het gemak van een weddingplanner willen dan kan de zoektocht beginnen. Pffff maar waar moet je beginnen en vooral waar moet je opletten bij het maken van de keuze voor een weddingplanner. Ik preek natuurlijk voor eigen parochie maar toch een paar tips van onze kant.

Er zijn veel weddingplanners maar ook net zoveel verschillende werkwijzen. Los van het kostenplaatje zeg ik altijd laat je gevoel spreken. Je gevoel laat je nooit in de steek.

Op de websites vind je vaak mooie foto’s en nog mooiere verhalen. Mooi om bij weg te dromen maar wie zit er achter deze website. Ik begin mijn kennismaking altijd aan de keukentafel bij het aanstaande bruidspaar zodat wij allemaal kunnen ondervinden of er de vaak genoemde klik is. Want wij lopen een tijdje mee in jullie leven en ook nog eens in een belangrijke fase dus er zal chemie moeten zijn anders wordt het een lastig proces. Maar ook het soort dienstverlening verschilt enorm onderling. Je hebt weddingplanners die het gehele proces van A t/m Z begeleiden, sommige doen stukjes in de voorbereiding en zijn op de dag aanwezig maar de grootste groep is alleen aanwezig als ceremoniemeester op jullie huwelijksdag en jullie organiseren zelf jullie huwelijk vooraf. Alles is mogelijk natuurlijk. Wanneer jullie weddingplanners vergelijken zorg dat het geen appels met peren vergelijken is.

Samen genieten van de tijd 

Het creëren en organiseren van een huwelijksdag | weekend is intensief. Er worden talloze uren besteed aan het bespreken van gevoelige details zoals naaste familie, de financiën en andere persoonlijke onderwerpen. Tevens is de weddingplanner ook aanwezig op jullie huwelijksdag voor jullie en ook als “gastvrouw” voor jullie familie en vrienden. Dus is het erg fijn wanneer jullie je op je gemak voelen bij de planner. Een goede vuistregel is om iemand in te huren waarmee je vrienden zou kunnen zijn, zelfs nadat je evenement voorbij is.

Jullie planner staat open voor jouw ideeën en mogelijke leveranciers.

Veel planners geven de voorkeur aan leveranciers omdat ze hun eigen netwerk op hun duimpje kennen, maar eigen inbreng is natuurlijk welkom  – het is tenslotte jullie bruiloft!  Iedereen heeft zijn eigen idee over zijn bruiloft, en weddingplanners zijn ervoor om die te realiseren.  

Wij zeggen altijd jullie mogen gebruik maken van ons mooie netwerk (daar zijn we ook trots op) maar eigen leveranciers zijn natuurlijk altijd welkom.

Een goede planner is open en eerlijk vanaf het begin als het gaat om de begroting 

Een begroting is altijd een aandachtspunt. Het maakt niet uit hoe groot het budget is er moeten altijd keuzes gemaakt worden. Bedenk van tevoren wat jullie willen uitgeven en bespreek dit met de planner. Het is geen kunst om over het budget heen te gaan waardoor de lol er aardig vanaf kan gaan voor jullie als bruidspaar. 

Offertes & overeenkomsten

Weddingplanners weten waar ze op moeten letten bij offertes en overeenkomsten. Laat daarom alles ook doorlezen door de weddingplanner voordat jullie tekenen.

Jullie planner is georganiseerd

Goede planners houden gegevens bij van alle gesprekken en houden het overzicht over het gehele proces. Afhankelijk van de gemaakte afspraken plant de weddingplanner de afspraken met leveranciers, maakt het draaiboek, checkt de laatste details met de leveranciers en houdt “regie” tijdens jullie huwelijksdag(en). Maar regie is voor velerlei uitlegbaar. Wij zijn van mening dat wij de olie in de machine zijn tijdens de dage(en). Iedereen weet wie wij zijn maar brengen de groep subtiel in beweging natuurlijk met een glimlach. 

De planner die jullie kiezen, moet sociaal vaardig zijn

Er komen tijdens het proces vele momenten langs waarin gestuurd moet worden of juist afwachten van belang is. Familie die toch een stukje wil doen terwijl duidelijk is gecommuniceerd dat dit niet gewaardeerd wordt, een leverancier die even afwijkt van de afspraken. Jullie weddingplanner is soms net een halve psycholoog. 

Een weddingplanner mag nooit rennen op een huwelijksdag

Naar onze mening is de voorbereiding van de huwelijksdag(en) 90% van het werk en de dag(en) een uitvoering van de afspraken die vooraf allemaal gemaakt zijn. De weddingplanner moet in het voorbereidingstraject het vertrouwen van jullie al hebben verdiend. Onze bruidsparen houden veelal van controle en zijn ook perfectionistisch. Op de dag zelf is er altijd gezonde spanning maar er moet rust zijn. Dus de rust moet de weddingplanner hebben en uitstralen. 

Wij zijn dan ook van mening dat de weddingplanner de regie heeft en altijd aanspreekbaar moet zijn voor alle vragen van het bruidspaar, de gasten en leveranciers en bijvoorbeeld niet de styling kan uitvoeren tijdens de dag. Een aandachtspunt voor jullie als bruidspaar.

Wat vieren jullie nog meer?

Hebben jullie de smaak te pakken na jullie bruiloft dan hebben jullie een eigen life-time event planner voor het leven.

Jullie hebben het erg druk maar toch zijn de voorbereidingen leuk

De hele huwelijksdagsplanning moet geen stressvolle wervelwind worden. Geniet van elke bijeenkomst. Als de weddingplanner zijn of haar werk doet, is dit een fluitje van een cent. Het plannen van jullie bruiloft moet een feestje zijn. De weddingplanner regelt alle stressvolle zaken en de leuke dingen blijven natuurlijk voor jullie .

Als jullie weddingplanner aan al deze 9 zaken voldoet, weten jullie zeker dat het een goede match is. Oftewel, begin met plannen en geniet!