Masterclass voor de studenten van de Creative Business opleiding aan InHolland

Dank Patty Joosten dat je enige weken geleden mij weer benaderde met de vraag of ik een Masterclass wilde geven voor jullie studenten op de opleiding Creative Business aan InHolland. Het was alweer even geleden dat ik een gastcollege had gegeven.

Het is altijd leuk en inspirerend om bij jullie te gast te zijn. De voorgaande keren was de collegezaal flink gevuld maar nu was de groep natuurlijk een stuk kleiner wat ook zijn charme heeft want er was veel interactie met heel veel vragen van de studenten. Leuk om te vertellen hoe we begonnen zijn bijna 15 jaar terug met het idee een eigen bedrijf te starten.

Vol energie, optimisme, met een stip op de horizon maar bovenal gewoon doen. Geen idee wat ondernemen in hield in de praktijk. Tuurlijk genoeg te lezen maar met mijn achtergrond als HBO-verpleegkundige en 14 jaar werkervaring in de zorg was ik opeens ondernemer die van alle markten thuis moest zijn. Ontwikkelen van je huisstijl, maken van een ondernemingsplan, bedenken wat ik wilde met de website, acquisitie, boekhouding, opzetten van een administratie systeem, een netwerk opbouwen van mooie en goede leveranciers ga zo maar door.

Kortom van “specialist” in de verpleging naar allrounder als ondernemer. Na al die jaren is het nog steeds geen dag saai want mensen blijven leuk en boeiend en het creëren van mooie momenten in het leven is gewoon mooi. En wat hebben we al veel beleefd de afgelopen jaren samen met een mooi team en vele locaties en leveranciers.

Een ‘sprong’ waar ik nog geen dag spijt van heb want wat heb ik een leuk vak!

Volgend jaar al 15 jaar mijn eigen bedrijf waar ik zo trots op ben.

Mijn motto Het leven en de liefde mag gevierd worden!

Dank @PattyJoosten en studenten van @creativebusiness010 van @inhollandrotterdam dat ik mocht vertellen over mijn avonturen als ondernemer.