Dé 7 bijzondere locaties van Amsterdam

Trouwen of een feest geven in onze prachtige hoofdstad? Amsterdam heeft zo veel te bieden.

Een zoektocht naar de locatie waar alles op zijn plek valt. Het valt soms niet mee een locatie te vinden die aan alle wensen voldoet. Of wanneer de contouren nog niet helemaal duidelijk zijn kan een zoektocht best lastig zijn. In deze inspiratie tour nemen we je in vogelvlucht mee langs een aantal bijzondere locaties in Amsterdam. Er zijn zoveel mooie plekjes maar van deze locaties gaat ons trouwhart harder kloppen

De Loft – A’DAM toren

De A’DAM Toren is een tachtig meter hoge toren aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord. De toren is in 1966 ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw was bij veel Amsterdammers dan ook beter bekend als “Shell-toren”.[1] In 2016 is de toren na een renovatie van twee jaar hernoemd tot A’DAM Toren. De naam A’dam staat behalve voor Amsterdam ook voor ‘Amsterdam Dance and Music’.

A’dam omschrijft zichzelf als.

Ik ben een toren met vele talenten. Een plek waar je kan eten, werken, raven en slapen. Elke dag. Ik heb een spectaculair observatie de, een hotel, een spannende nachtclub en meerdere top-notch restaurants en bars. Mocht ik het vergeten, mijn 19de verdieping draait rond (als een plaatbaby). Ik ben een dynamische toren die interactie en samenwerking ademt. Een omgeving waar creativiteit kan floreren, en waar niemand haast heeft om naar huis te gaan,

Kortom een perfecte plek om je huwelijk te vieren. De Loft bevindt zich in de toren op de 16e en 17e verdieping. De splitlevel ruimte is huiselijk en warm ingericht en heeft ramen van bijna zeven meter hoog, met een prachtig uitzicht over Mokum!

Capital C Our Roof is your Roof

In het oude Diamantbeurs gebouw aan het Weesperplein, zit tegenwoordig Capital C gevestigd. De grote koepel op het dak, de High Light is een prachtige evenementen locatie. De High Light is ingericht met allemaal duurzame details, zo bestaat de vloer uit gerecyclede bierflesjes! Door de unieke glazen koepel kunnen jullie dineren met een indrukwekkend uitzicht over de stad. De boot ligt al aan de steiger te wachten en jullie worden samen met jullie gasten met een glas bubbles genietend van een grand dessert naar het feest gevaren op één van de mooie pleken die Amsterdam rijk is.

De Posthoornkerk

Klassiek trouwen in een kerk, maar dan anders? In het Centrum van onze hoofdstad, aan de Haarlemmerstraat vind je een van de overgebleven 19e eeuwse kerken die Amsterdam kent de Posthoornkerk. In deze prachtige kerk worden geen kerkdiensten meer gehouden, de kerk is namelijk een prachtige evenementen locatie. Deze kleurrijke kerk, is met haar drie ranke torens een echte blikvanger!

Scheepvaartsmuseum

Het Scheepvaartsmuseum is misschien niet een locatie waar je snel aan denkt, maar dit prachtige museum, gebouwd in 1656 als opslagplaats voor zeilen, touwen, wapens en munitie is zeker een locatie die in dit lijstje niet mag ontbreken! Aankomend per boot terwijl jullie gasten op de steiger op jullie opwachten. Het midden plein is voorzien van een glazenkoepel de plek om te dineren en te feesten nadat het museum haar deuren gesloten heeft. Feesten tot diep in de nacht onder de sterrenhemel midden in de stad. Waar vind je dat?

De Vondelkerk

Deze sprookjesachtige kerk ligt midden tussen alle klassieke en statige huizen aan de rand van het Vondelpark. De prachtige schilderachtige plafonds, de middeleeuwse architectuur en de moderne faciliteiten maken de Vondelkerk tot een perfecte locatie voor jullie huwelijk of evenement.

De Koepelkerk met het Renaissance hotel

Op loopafstand van de Jordaan en vlakbij de hippe ‘Negen Straatjes’, het shopwalhalla van Amsterdam, bevindt zich de magnifieke 17de-eeuwse Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel.

Een unieke vijfsterrenlocatie midden in het bruisende hart van Amsterdam met aangrenzend het hotel . Dus na een avondje flink feesten rollen jullie gasten hun bed in terwijl jullie per boot naar jullie bruidssuite varen over de Amsterdamse grachten by night.

Hotel Arena

Het monumentale pand waarin Hotel Arena zich bevindt, ligt aan de rand van het Amsterdamse centrum en bereik je via het Oosterpark. De Kapel is het pronkstuk en het middelpunt van het Hotel. De kapel met romantische details is zeer geschikt voor een intiem diner, ceremonie of een feest.

Om te concluderen, meer dan genoeg locaties om te trouwen of een feest te geven in Amsterdam. Een kerk, hotel of zelfs een museum, het is allemaal mogelijk!

Hopelijk heb je in deze korte tour inspiratie op kunnen doen over deze 7 bijzondere locaties.

Succes met de zoektocht!