Je hebt een hele fijne vrouw in je leven. Ze is er al een paar jaar, jullie hebben het ongelofelijk goed en leuk samen en wat zou het geweldig zijn om met al je dierbaren een mooi feest aan te richten om jullie geluk te vieren!

Wacht even, bedoel je trouwen?!

Veel mannen krijgen vlekken in hun nek als ze het T-woord horen. Krijgen de kriebels van het idee dat ze een (te) lange dag in een iets te klassiek kostuum moeten doorbrengen op een iets te stijf kasteel, waarbij ze moeten poseren voor een iets te stijve fotograaf. Dus waarom zou je dat willen?

Nog even los van de vraag of jullie wel of niet voor de wet willen trouwen, kan je eigenlijk altijd een mooi feest aanrichten om jullie liefde te vieren. Dat kan helemaal op de manier die bij jullie past, dus net zo informeel en sfeervol als jullie willen.

Kies voor een locatie die voor jullie van betekenis is, van jullie eigen huis, jullie favoriete restaurant tot aan een informele strandtent of het knusse hotel in de bossen waar jullie zo graag zijn. Geniet van een mooi diner met jullie familie, kinderen en beste vrienden, of kies ervoor om heerlijk te gaan dansen op Ibiza. Culinair van het Italiaanse ‘dolce vita’ genieten kan uiteraard ook.

Kijk wat bij jullie past en wie of wat belangrijk is in jullie leven. Welke elementen van trouwen spreken jullie aan en hoe passen die in jullie plan? Een trouwceremonie anno nu is een prachtig moment om verbindingen te eren en versterken en de liefde mooi te vieren. Met de juiste spreker maak je daar op jullie locatie en in jullie sfeer een heel ontspannen, intiem en dierbaar moment van. Een fijne ceremonie maakt het verschil tussen gewoon een leuk feest en een bijzonder moment, dat verbindt en bij blijft.

We hopen natuurlijk dat deze tekst je aanspreekt en misschien wel inspireert om jullie liefde te bekronen met een mooi (trouw)feest. Wellicht vraag je je af of je dan nu je geliefde ten huwelijk moet gaan vragen en hoe dan.

“We waren net thuis met onze pasgeboren zoon, toen hij me met tranen in zijn ogen vroeg.”

De wereld van de huwelijksaanzoeken is best traditioneel. Volgens de meest recente cijfers is het bij man/vrouw-huwelijken nog steeds zo dat 93% van de mannen zijn aanstaande ten huwelijk vraagt. Dus laten we daar voor deze blogpost maar vanuit gaan.

Landgoed het Roode Koper,wedding en planning, weddingplanner, foto Laura Möllemann
De feestdagen zijn zeer geschikt voor een aanzoek, net als de vakantie en Valentijnsdag. Regelmatig komen filmpjes voorbij van huwelijksaanzoeken waarvoor de halve stad gemobiliseerd is om een dansje in te studeren of wordt een aanstaande bruid ten overstaan van volle tribunes ten huwelijk gevraagd. Voor wie zijn liefde wil bewijzen met een groots aanzoek, is het de ultieme gelegenheid om los te gaan en er een gigantisch project van te maken. We denken graag mee om er een onovertroffen verrassing van te make

“Ik had het aanzoek laten verwerken in een escape-room; we puzzelden er samen naartoe.”

Voor wie niet van poespas houdt en een aanzoek liever intiem houdt (of een partner heeft die meer van intiem houdt!), zijn mooie dingen te doen met wat kaarsen en rozenblaadjes (denk aan een etentje, een lief ontbijtje op bed of verras haar met een lekker bad).

“Hij vroeg me aan het ziekbed van m’n moeder, vlak voordat ze overleed.”

Stel de vraag in een restaurant tijdens een mooi diner, een strandwandeling, een stedentrip naar een leuke stad of hou het piepklein en schrijf je aanzoek met stroop op een zelfgebakken pannenkoek.

Is hét moment daar, maar heb je (nog) geen verlovingsring? Laat je daardoor niet weerhouden, maar frummel liefdevol een ring in elkaar van aluminiumfolie of schuif op dat paradijselijke strandje gerust het lipje van een frisdrankblikje (voorzichtig!) om haar vinger.

“Op het bed in de hotelkamer lag een hart van bloemblaadjes en er brandden overal kaarsen. Hij opende de champagne en vroeg me zijn vrouw te worden.”

Wij denken dat als je op een mooi moment en goede plek de vraag stelt, de dame in kwestie hoe dan ook heel blij gaat zijn. Jouw lieve woorden zijn veel belangrijker dan of je de fanfare erbij gehaald hebt. Van naderhand samen een ring uitzoeken kan je ook zomaar weer een feestje maken …

Het allerbelangrijkst van een aanzoek is het overbrengen van jouw liefde. Wij twijfelen er niet aan dat zij volmondig ‘ja’ zegt als je haar hart weet te raken!

Deze blogpost is een co-productie van weddingplanner Wiesje Hallewas en ceremoniespreker Pauline Suidgeest. Wiesje en Pauline zetten hun ervaring graag in om voor levensgenieters mooie momenten te creëren. Zij verzorgen onvergetelijke huwelijken en andere feesten waarin de aanwezigen centraal staan. Zoetsappigheid en poespas zijn niet persé noodzakelijk* en kunnen probleemloos buiten beschouwing worden gelaten.*Wél noodzakelijk en zeker van de partij: sfeer, plezier en zorgeloos genieten!