TOP 10 WEDDING MOVIES

Elke vrouw houdt ervan om lekker weg te zwijmelen bij haar favoriete romantische film en als daar een beetje bij gelachen kan worden, zijn de vrouwen ook nog eens in staat de mannen over te halen om gezellig mee te kijken; want ja ‘‘er zit comedy bij hoor’’. Op de vraag welke film het dan precies is, geven wij vrouwen geen antwoord, ‘’hij is leuk, kom nou maar’’.

Deze top 10 wedding movies is samengesteld om op een zaterdagavond met een heerlijk glas wijn en toastjes te genieten van humor en liefde, zowel met je partner, de buurvrouwen of met je vriendinnen.

  1. My best friends wedding

Op nummer 1 staat uiteraard een film met Julia Roberts. In deze film speelt de Amerikaanse actrice een jonge vrouw die een belofte gemaakt heeft met haar beste vriend; als ze beide voor hun 28everjaardag niemand gevonden hebben, stappen ze samen in het huwelijksbootje. Een paar dagen voordat die belofte in vervulling zou gaan, staat haar beste vriend op het punt om te gaan trouwen. Ze beseft dat ze zielsveel van haar beste vriend houdt en zet letterlijk alles op alles om dit huwelijk tegen te gaan.

  1. 27 dresses

Op de tweede plek staat de heerlijke zwijmelfilm met Katherine Heigl in de hoofdrol. Ze is al 27 x bruidsmeisje geweest en is dol op bruiloften. Zelf heeft ze echter de ware nog niet gevonden en gaat ze door het leven als een single vrouw, zonder dates. Ze is het spuugzat en al helemaal wanneer haar zus haar verloving aankondigt met de man waar zij al jaren gevoelens voor heeft.

  1. Bride wars

Als derde op de lijst staat het sensationele verhaal van twee beste vriendinnen die al jarenlang samen hun perfecte huwelijksdag plannen. Beide weten ze precies wat ze willen en lijkt niets of niemand hen te kunnen stoppen van hun perfecte dag. Door een fout van de locatie trouwen ze echter op dezelfde dag op dezelfde locatie. De twee vriendinnen doen er alles aan om elkaars dag te verpesten om zo hun eigen droombruiloft te laten slagen.

  1. The proposal

The proposal geeft een totaal andere wending aan een huwelijk. Als een succesvolle Canadese uitgeefster dreigt haar baan te verliezen doordat ze hoogstwaarschijnlijk geen werkvergunning meer krijgt, komt ze in actie. Ze komt op het geweldige idee om te suggereren dat ze een relatie heeft met haar assistent en dat ze samen gaan trouwen. Dit zou alle problemen oplossen, maar zo makkelijk is het allemaal niet.

  1. Four weddings and a funeral

De klassieker ‘four weddings and a funeral’ is niet te missen in deze top 10. Op elke bruiloft heb je de ultieme laatkomer en in deze film is dat Charles. Hij is altijd ceremoniemeester maar trouwt zelf nooit. Vandaag is zijn lucky day en overtreft hij zichzelf, hij vergeet de ringen maar vangt wel een blik van een prachtige vrouw. Op het moment dat Charles deze schoonheid telkens tegen het lijf loopt op ceremonies moet hij wel de grote sprong wagen. De vrouw blijkt er ook eindelijk klaar voor te zijn, maar dan met een compleet andere man.

  1. Wedding crashers

Hoe grappig zou het zijn om een keer een bruiloft te crashen, de meeste mensen doen het niet maar John en Jeremy doen niet anders. Op deze manier kunnen zij de vrijgezellen bruidsmeisjes perfect mee nemen voor 1 avond, zonder verplichtingen achteraf. Alles lijkt telkens goed te gaan en de mannen hebben de tijd van hun leven tot dat één van de twee echt gevoelens krijgt. Hij zal er alles aan moeten doen om haar voor hem te winnen, want ze staat op het punt om te trouwen… met een ander.

  1. The weddingplanner

Deze bekende film kunnen we natuurlijk niet overslaan in dit lijstje. Jennifer Lopez speelt in deze film de eeuwig hardwerkende en organiserende weddingplanner. De weddingplanner heeft al jaren geen interesse gehad in mannen tot dat ze door middel van een ongelukje haar droomman tegen het lijf loopt; deze man blijft de bruidegom te zijn van haar grootste bruiloft voor haar carrière. Wat nu?

  1. The big wedding

Groot, groter, grootst; dat zou je denken wanneer je de titel hoort. De film is echter anders en kan beter als gek, gekker, gekst beschreven worden. Wanneer een adoptiekind gaat trouwen met zijn grote geliefde, laat hij zijn biologische moeder overkomen. Hij wil haar het perfecte beeld geven van zijn adoptieouders, maar in werkelijkheid zijn zij allang gescheiden en heeft zijn adoptievader zelfs een nieuwe vriendin. De situatie brengt een hilarisch toneelstuk met zich mee. Zal zijn biologische moeder het door hebben?

  1. Love actually

Los van het feit dat dit een geweldig leuke film is om naar te kijken, speelt het zich ook nog eens af in de kerstperiode; wat wil je nog meer? In deze romantische film word je meegesleurd in het leven van verschillende personages met allemaal zo hun eigen liefdesproblemen. De grote vraag is dan ook of het allemaal goed komt met iedereen in de mooiste tijd van het jaar.

  1. Notting Hill

Als laatste kunnen we de film ‘Notting Hill’ niet laten ontbreken in deze lijst. In deze film ontmoet een wereldberoemde actrice een hele simpele boekverkoper waar ze smoorverliefd op wordt. Als één van de meest populaire vrouwen ter wereld moet alles in het geheim, voordat het de volgende dag in elk roddelblad staat. Zal het de twee lovebirds lukken om in het geheim af te spreken en hun liefde voor elkaar verder voort te zetten?