Trouwen in Amsterdam midden in de winter | de weddingplanner en de winterbruiloft

Wat is er nu sfeervoller en romantischer dan een bruiloft in winterse sferen? Omringd door kaarslicht en in een zee van bloemen elkaar het ja-woord geven in hartje Amsterdam?

Ons bruidspaar deed dit tijdens een meerdaags winterhuwelijk met als centrale locatie de Vondelkerk. Wedding & Planning verzorgde dit meerdaagse huwelijk en zorgde voor een onvergetelijk feest waarbij groots werd uitgepakt maar ook aan het kleinste detail werd gedacht.

Geniet met ons mee en laat je inspireren in dit eerste deel van onze themablog over trouwen in Amsterdam met een winter wedding.

  

Een frisse start met Fajah en make-up met Leco

Het meerdaagse huwelijksfeest werd de dag voor de huwelijksvoltrekking feestelijk ingeluid met een ‘varend diner’ door de grachten van Amsterdam tijdens het sfeervolle winterse lichtjesfestival.

Om de ochtend erna fris te beginnen werkten de mannen zich na het ontbijt flink in het zweet onder leiding van Fajah ‘my killerbody motivation’ Lourens.

Leuk detail waren de sporttas, het trainingspak en zweetbandje dat het gezelschap kreeg voordat ze van start gingen met de work-out.

Ondertussen stond de dames van het gezelschap een andere verrassing te wachten. Zij mochten gaan genieten van de persoonlijke visagie en haarstyling met team Leco, met als kers op de taart nagelstyling in een kleur die mooi bij hun feestelijke outfit matcht.

Na een stevige lunch maken de heren en dames zich op om naar de Vondelkerk te gaan.

 

Een zee van rozen in de Vondelkerk

De Vondelkerk ligt op een prachtige plek aan de rand van het Vondelpark en is vandaag de centrale plek voor het bruidspaar. In een zee van rozen en helemaal in stijl & sfeer van de Winter Wedding gaat het bruidspaar elkaar hier het ja-woord geven.

Aan alles is gedacht: gasten die met de auto komen worden opgewacht door de mannen van Valet Parking zodat parkeerproblemen niet aan de orde zijn. Warm tapijt, sneeuwwit, koper, taupe en heel veel kaarslicht zetten hier de toon.

Een ceremonie vol verrassingen

Een van de leukste taken van de weddingplanner is toch wel het verrassen van zowel het bruidspaar als de gasten. Bij dit winterhuwelijk werden de gasten welkom geheten en krijgen ze een kleine preview over wat ze kunnen verwachten tijdens deze magische ceremonie.

The New Gospel Sensation zingt een aantal mooie nummers en niemand minder dan Karin Bloemen is de trouwambtenaar tijdens deze ceremonie.

Zo zetten sfeer, kaarslicht en verrassingen de toon tijdens deze prachtige huwelijksvoltrekking.

Een snelle metamorfose…

Als weddingplanner moet je snel kunnen schakelen en soms bijna kunnen ‘toveren’. Terwijl het bruidspaar de bruidstaart aansnijdt op een andere locatie, wordt in de Vondelkerk met man en macht gewerkt aan een grote metamorfose.

Een compleet team staat in de startblokken om de Vondelkerk om te toveren tot feestlocatie voor het knalfeest dat die avond zal plaatsvinden.

Er wordt plaats gemaakt voor de band, het entertainment, een grote bar met cocktailbar en het walking diner.

Natuurlijk wordt ook de aankleding weer tot in de puntjes verzorgd, want: there is no magic in magic, it’s all in the details…

 

…en een avond vol entertainment

Tijdens het diner kan worden genoten van heerlijk eten en sfeervolle muziek. Ook het bruidspaar wordt verrast vandaag. Voordat de feestavond gaat beginnen wordt de huwelijksclip van dit huwelijksweekend op grote schermen vertoond.

Zo kunnen bruidspaar en gasten nu alvast genieten van alle mooie momenten die dit weekend plaatsvonden. Daarna is het tijd voor een knalfeest vol entertainment. Naast een aantal bands die zowel hedendaagse hits als klassiekers ten gehore brengen, worden de gasten continue verrast.

Ook is er ruimte voor humor samen met de dames van AirFresh Airlines die zelfs op de toiletten entertainment verzorgen.

Als klap op de vuurpijl is er een verrassingsoptreden van Martijn Fisher die natuurlijk de echte Amsterdamse smartlappen ten gehore brengt. Tijdens de cocktails sluit de band Soulbeach sluit het feest af en de weekendgasten begeven zich samen met het bruidspaar weer richting het Conservatorium hotel voor een afsluiting in intieme kring.