Jullie eigen huwelijk organiseren is leuk en spannend maar kan soms ook heel wat stress geven. Daarom van ons de 9 tips om Zen te blijven tijdens de voorbereidingen van jullie huwelijk:

  1. Maak los van elkaar een lijstje hoe jullie ideale huwelijksdag eruit ziet. Het is leuk om beide lijstjes samen te voegen en zo jullie dag vorm en inhoud te geven. Op deze manier wordt het echt een dag van jullie samen.

  2. Bedenk van tevoren wat het budget is dat jullie willen besteden. Neem daarbij ook altijd een post ‘onvoorzien’ op. Onze ervaring is dat – of het budget nu klein of groot is – ieder bruidspaar altijd meer wil dan gepland is en uiteindelijk keuzes moet maken.

  3. Maak een gastenlijst met een groep A, B en soms een C. De eerste groep willen jullie allebei zeker uitnodigen, de B lijst bevat de twijfelgevallen waar jullie relatief snel uit kunnen komen en de laatste lijst vergt iets meer overleg.

  4. Wanneer jullie weten wat het besteedbare budget is en ongeveer het aantal gasten bekend is, is de volgende stap het zoeken naar een locatie. Die helemaal past bij jullie wens en goed voelt. De locatie vormt namelijk de basis van jullie huwelijksdag.

  5. Internet is een goede basis om inspiratie op te doen, maar laat je niet van de wijs brengen door de veelvoud en wirwar aan informatie.

  6. Als je bekend maakt dat je gaat trouwen gaan familie en vrienden je overladen met allemaal goed bedoelde adviezen. Hou je eigen koers!

  7. Het plannen van een huwelijk is intensief en kost veel tijd maar is bovenal erg leuk. Dus vergeet niet er ook van te genieten!

  8. Denk goed na over een ceremoniemeester voor jullie dag. Dit is een mooie verantwoordelijke taak maar bedenk goed dat een ceremoniemeester het erg druk heeft in aanloop naar en op dag zelf. Hij of zij krijgt weinig mee van de huwelijksdag!

  9. Zorg dat je bijgaand boekje altijd in je tas hebt om hersenspinsels, briljante ideeën en leuke adresjes te noteren.

De ultieme zen tip: Wedding & Planning!

We zouden het leuk vinden verder kennis te maken om jullie huwelijk samen te creëren! Veel plezier met de voorbereidingen.

Groeten namens ons Weddingteam,

Wiesje Hallewas