Mannen gaan los met het trouwpak op maat

Tot een paar jaar geleden waren alle ogen op de bruid, specifieker, de bruidsjurk gericht, maar inmiddels heeft ze geduchte concurrentie. Het bruidegomskostuum geniet steeds meer aanzien, maar wil het zich enigszins kunnen meten met de bruidsjurk dan ontkomt de man niet aan een maatpak. Én de groeiende soesa eromheen; geheimdoenerij, passessies met vrienden en geborduurde initialen in de nek. Het mag allemaal onder het mom van de mooiste dag van je leven.

Laten we direct een misvatting uit de wereld helpen. Het mag misschien lijken of iedereen in het huwelijksbootje stapt –helemaal wanneer u zich tussen de 25 en 40 jaar bevindt en uw tijdlijn volstaat met foto’s van retro foodtrucks en tule- maar het huwelijk boet nog altijd gestaag aan populariteit in. De absolute huwelijkspiek deed zich voor in 1970 toen 123.631 mensen in het huwelijk traden. Sindsdien is dit aantal gehalveerd.

De stellen die nog wél in het huwelijksbootje stappen, vieren dit echter steeds uitbundiger, inclusief videoclips en moodboards. Dat springt in het oog. “Trouwen is een hele bewuste keuze waarmee stellen het leven en de liefde met hun naasten willen vieren”, zegt weddingplanner Wiesje Hallewas. “Helemaal nu de economie weer aantrekt, wordt alles uit de kast gehaald.” Hallewas verzorgt bruiloften in het exclusieve segment. “Denk aan meerdaagse huwelijken, een line-up van entertainment, straattheater en culinair genot.”

De weddingplanner ziet een duidelijke trend in bruiloften: van de entourage tot de ceremonie, alles wordt persoonlijk ingevuld. Stellen kiezen een bekende als BABS om een persoonlijk verhaal te vertellen en gaan voor live-muziek tijdens het lopen naar het altaar. “Ik kan me niet eens meer heugen wanneer ik voor het laatst op het stadshuis be

De verpersoonlijking van het huwelijk zet zich ook door in kledingkeuzes. “Er is bijna altijd een dresscode voor de getuigen, ouders of alle gasten. En al ‘mijn’ bruidegommen laten hun pak op maat maken. Als je iets naar wens wilt, ontkom je daar niet aan.” Wat die wens is loopt uiteen van een tweede glitterpak speciaal voor het feest tot ‘She’s mine’ geborduurd in de nek van het jasje. “Geloof me, mannen vinden het, net als vrouwen, heerlijk om van top tot teen opgemeten te worden en iets te dragen wat als gegoten zit”, zegt Hallewas.

Lees hier het artikel in RTL-Z Magazine November 2016 | Bruidegom gaat los op maatpak