Op bezoek bij de locaties van de Oostwegel Collection

Op vrijdag 20 november werd ik, samen met een aantal andere weddingplanners, uitgenodigd door de Chateauhotels.nl om een kijkje te nemen op alle prachtige landgoederen van Camille Oostwegel. Een dag waar ik ontzettend veel zin in heb. Niet alleen omdat ik wist dat ik heerlijk in de watten gelegd zou worden door onze gastheer Guillaume Meewis, maar ook omdat de DWA on Tour team op die dag door het hele land reedt om de genomineerden voor de Dutch Wedding Awards 2015 bekend te maken.

Mijn collega Anouk (van Beau Mariage) en ik reden de negentiende al richting het zuiden, voorbereid op een lange reis met, inderdaad, heel veel files en nog meer regen. Na ruim 3,5 uur arriveerden we in Valkenburg en werden ontvangen met een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn. Ook de sfeer zat er direct goed in; alles stond al in het teken van kerst, waardoor het net leek of we ons in een totaal andere wereld bevonden. Prachtig! De volgende morgen begonnen we de dag met een rondleiding op het landgoed, waarna we met een busje naar Neercanne gereden werden om te genieten van een voortreffelijke lunch. Wat leuk is om te vertellen over Neercanne, is het feit dat de ene helft van het kasteel zich bevindt in Ligtvoet, België en de andere helft in Nederland! Ook niet geheel onbelangrijk is het bijzonder grote terras dat beter bekend staat als het mooiste trouwterras van Nederland.

Tussen al het moois door spiekten we af en toe natuurlijk ook wel even op onze telefoons om het Dutch Wedding Award on Tour team in de gaten te houden. Welke genomineerden waren er ondertussen al overvallen? Het blijft ieder jaar weer ontzettend spannend! Al snel zagen we via social media dat het team on Tour al een fotograaf in Limburg overvallen had. Dat betekende toch zeker wel dat ze echt in de buurt waren… Maar ondanks dat bleef het geheimzinnig (!) stil.

Ondertussen waren we alweer verplaatst naar de derde locatie, het Kruisherenhotel. En ongelooflijk, wat is ook dit weer een fenomenale locatie. Als weddingplanner ben ik gek op kerken en daarom mag het Kruisherenhotel ook zeker opgenomen worden in het lijstje van mijn meest hippe, favoriete trouwlocaties! Trouwen, dineren, feesten én overnachten, het kan hier allemaal. Ik daag mijn aanstaande bruidsparen dan ook zeker uit om met mij dit avontuur aan te gaan, want geloof me: het is een adembenemend mooie locatie om jullie dag te beleven en te vieren.

Na de rondleiding door het Kruisherenhotel reden we richting het vierde, en tevens laatste landgoed, Winselerhof. Een totaal andere locatie, maar desalniettemin een locatie waar alles klopt en waar men ook beschikt over een uitmuntende gastvrijheid. We werden meegenomen naar het restaurant, waarna we de wijnkelder indoken. En toen, het is echt waar, stond het DWA on Tour team ons op te wachten met één trosje ballonnen en één bos bloemen. Waren ze er voor Anouk, of zouden ze de nominatie aan mij overhandigen? Rarara.. Anouk was de gelukkige en de bubbels en confetti maakten het kleine feestje in de wijnkelder compleet. Heel stiekem hoopte ik op nóg een nominatie, maar niets bleek minder waar; het team on Tour verliet de wijnkelder en wij vervolgden onze rondleiding door het Winselerhof.

Ik was blij voor Anouk en ontzettend trots op haar, maar na vijf minuten werd al snel duidelijk dat het dubbel feest zou worden die dag: de Dutch Wedding Award on Tour was terug en deze keer met een bos bloemen voor mij! Ik mag nu dan ook met trots van de daken schreeuwen dat ik voor de vierde keer op rij genomineerd ben voor de titel ‘Weddingplanner van het jaar’.

Je kunt je voorstellen dat de nominatie deze dag op al die prachtige trouwlocaties helemaal af maakte en dat we bij terugkomst op St. Gerlach even goed de tijd hebben genomen voor een afsluitende borrel. Weer aangekomen in ons eigen dorp ontsnapte bij uitstappen onze tros gouden ballonnen en hebben we op datzelfde moment allebei een wens gedaan.

Graag maak ik ook direct gebruik van het moment om de overige genomineerden hartelijk te feliciteren. Wie er ook met de titel vandoor mogen gaan binnenkort, jullie zijn allemaal toppers. Laat 8 december, de dag van de uitreiking van de Dutch Wedding Awards 2015, nu maar heel snel komen!

En natuurlijk dank aan onze gastheer Guillaume van de Chateauhotels. Het was een mooie dag en gezellige dag in een stukje buitenland ondanks de regen.