Trouwen!

Niets zo persoonlijk als een Bruiloft. Toch zijn er trouwtrends. Ja zeggen we steeds minder volgens klassiek etiquettes. En intieme meerdaagse feestjes zijn het helemaal.

Buitengewoon Op een zomerse dag het jawoord geven aan die ene prins op het witte paard. Dat doen bruiden tegenwoordig graag op een romantisch plekje buiten. Prieeltje in een kasteeltuin, groene boomgaard, blote voeten in het zand. Het stadhuis is anno 2013 te formeel voor zo’n intieme aangelegenheid. Daarom kiezen bruidsparen steeds vaker voor de buitengewoon trouwambtenaar die zorgt voor een persoon- lijke, diepzinnige ceremonie op een bijzondere plek.

Meerdaags; één locatie Oooo zo mooi! Château Jemeppe in de Belgische Ardennen. Wiesje Hallewas – weddingplanner van de rich & famous – noemt het dé zuidelijke hot spot om te trouwen. Iedereen kan blijven slapen. Dat is tegenwoordig een zeer belangrijk vereiste, gezien de populariteit van de meerdaagse bruiloft. Daarin draait alles om de verbinding met elkaar en een intiem gezelschap van familie en goede vrienden.

In 2012 trouwden 71.572 koppels; gemiddeld gaven ze 15.000 euro uit aan de bruiloft. 490 uur besteedt een bruidspaar gemiddeld aan de voorbereiding van zijn trouwdag. Tien werkweken van veertig uur dus! Ai, meestal in de tijd van de baas!

Wedding planner | Uitnodigingen, trouwlocatie, taart, tafeldecoraties, noem maar op. De weddingplanner helpt de beleving en het feest te creëren dat het bruidspaar voor ogen heeft. Handig voor stellen die al druk genoeg zijn en het gênant vinden die net zo drukke vriend(in) te vragen als ceremoniemeester. Belangrijk is om kaf van koren te scheiden onder de weddingplanners. Selecteer niet zozeer op regio, maar op stijl, specialiteit en reputatie. Goede weddingplanners hebben een porfolio met hun mooiste bruiloften.

21 % van de bruidsparen huurde in 2012 een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester in. Het jaar daarvoor was dat nog 10 %.

Styling | Eén kleurenthema en bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Zonder een perfecte styling is de bruiloft niet af. Dezelfde kleurtint komt terug in drukwerk, aankleding van trouwlocatie, tafeldecoratie, sweet table, soms zelfs in de schoenen van de bruid. Kleuren voor aankomend seizoen: wit, mint, pastels en goud. De jurk is meestal wit of ivoor. Met laag uitgesneden sexy rug, kanten bolero’s, voile capes of lange mouwen. Kort mag! Voor jonge bruiden met lef.

In 2010 gaf nog 12 % van de bruidsparen elkaar het jawoord voor het altaar.

Lees hier het artikel in Chapeau Magazine | Trouwtrends

Bron: Nederlandse TrouwBranche Organisatie | tekst Ingrid Beckers