Het prachtige bruidspaar is zojuist met een Rolls Royce binnengereden over een 70 meter witte loper, die met hoge laurierzuilen is afgezet en met rozenblaadjes is bestrooid. De Drie Baritons Marco Bakker, Henk Poort en Ernst Daniel Smit zingen met indrukwekkende stemmen een Italiaanse medley in de imposante kerk. Bij binnenkomst ontvang ik van een prachtige witte wensfee op stelten een kaartje, waarop ik een wens mag invullen voor het bruidspaar. De gasten nemen plaats op de witte stoeltjes rondom het spreekgedeelte in de kerk. Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat ik in een sprookje bent terechtgekomen, maar ik mag een dagje meelopen met de professionele Weddingplanner Wiesje Hallewas.

WEDDING IN WORDING

Een bruiloft moet een sprookje zijn, de mooiste dag van je leven, een dag waar je later met veel liefde aan terug denkt. En natuurlijk niet doorsnee of gewoon, we willen een geweldige dag waar ook onze gasten een warm gevoel aan overhouden. Op televisie hebben we al vele varianten van bruiloften gezien en we hoeven echt geen million dollar wedding om een speciaal gevoel te creëren.

‘Wij zorgen overal voor; het bruidspaar hoeft alleen nog maar ja te zeggen!’ Wiesje Hallewas heeft samen met haar compagnon Joyce jarenlange ervaring en verzorgt de organisatie, de locatie, logistiek, entertainment, decoraties en communicatie. Maar daar blijft het niet bij, want elk bruidspaar heeft speciale wensen; of dat nou een intieme bruiloft op het strand in St. Tropez is of een driedaagse bruiloft in Afrikaanse stijl. ,,Het bruidspaar en de gasten moeten vooral genieten, wij zorgen voor de rest.” Het bruidspaar is al tweeëntwintig jaar samen en heeft vier kinderen, toen het besloot toch wel graag te willen trouwen. Het paar schakelde de Wedding & Planning in. ,,In slechts drie weken hebben we samen met Art Producties de bruiloft georganiseerd,” vertelt Wiesje Hallewas. ,,Dit bruidspaar wilde in eerste instantie geen feest geven, maar toen we na een avondje praten weer weggingen, werd het een groots feest met 185 gasten. En we hadden drie weken de tijd!” Gelukkig hebben Wiesje en haar zakenpartner Joyce veel ervaring in het organiseren van bruiloften en evenementen.

,,Tegenwoordig willen mensen geen standaardbruiloft meer maar een persoonlijk getinte dag om nooit te vergeten.”

Die dag moet heel speciaal zijn en precies bij de personen passen. Daarnaast wil bijna niemand meer met de taak van ceremoniemeester belast worden, want een beetje huwelijk organiseren, is bijna een fulltime job!”

Lees hier het artikel in Lafly Magazine | Sprookjes Huwelijk In 21 Dagen